Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

«Οι κούκλες χαρακτήρων (persona) και η πολλαπλή παιδαγωγική αξιοποίησή τους στην τάξη».

Η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής 30ης Εκπ/κής Περιφέρειας κ. Β. Μιχαηλίδου και η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων), οργανώνουν επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: «Οι κούκλες χαρακτήρων (persona) και η πολλαπλή παιδαγωγική αξιοποίησή τους στην τάξη».
Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και θα είναι διάρκειας 3 διδακτικών ωρών. Χώρος διεξαγωγής, το 12ο ΔΣ Λαμίας.
Η χρήση της κούκλας περσόνας μπορεί να εξυπηρετήσει τους πολλαπλούς στόχους της διδασκαλίας σε πολλά διαφορετικά θέματα και επίπεδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Απεικονίζουν πραγματικά, καθημερινά παιδιά με τη δική τους ταυτότητα, παιδιά όλων των φυλών, με αναπηρίες ή και παχύσαρκα παιδιά. Η συμμετοχή τους στην τάξη ως ένα ‘ζωντανό’ μέλος της ομάδας βοηθά την διαχείριση θεμάτων διαφορετικότητας κάθε είδους και την υπέρβαση των προκαταλήψεων που συνδέονται με αυτά.
Πρόγραμμα Ημερίδας:
17.45-18.00 Προσέλευση – εγγραφές
18.00-18.10 Χαιρετισμοί
18.10- 18.20 Σταυρόπουλος Γιώργος (Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων):
Προτάσεις για αξιοποίηση της Κούκλας Χαρακτήρα (persona) στα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων.
18.20 – 18.40: Μιχαηλίδου Βασιλική (Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής 30ης Εκπ/κής Περιφέρειας).
Η ιδιαίτερη παρουσία και ο προσωπικός λόγος των Κούκλων Χαρακτήρων (persona) στην εκπαίδευση των παιδιών όλου του κόσμου.
18.40 – 19.00 Αναστασία Ξηρομερίτη (Παιδική σκηνή ‘Ονειροβάτες’):
Τρόποι δημιουργίας και αξιοποίησης της κούκλας στην τάξη.
19:00-20:00 Εργαστήρια. Υπεύθυνες εργαστηρίων οι εκπαιδευτικοί – κουκλοπαίκτριες Αλίκη Σταμάτη και Αναστασία Ξηρομερίτου. Δύο παράλληλα βιωματικά εργαστήρια για την κατασκευή κούκλων-χαρακτήρων.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων. Σε όσους συμμετάσχουν θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθηση. Παρακαλούμε πολύ για την ενημέρωση των εκπ/κων της σχολικής σας μονάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: