Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

in.gr - «Αυθόρμητες» μεταλλάξεις ενοχοποιούνται για τον αυτισμό - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία


Ουάσινγκτον
Οι διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, ένα ιατρικό μυστήριο που παραμένει άλυτο εδώ και δεκαετίες, οφείλονται σε πολυάριθμες γονιδιακές μεταλλάξεις που δεν κληρονομούνται από τους γονείς, αλλά εμφανίζονται αυθόρμητα στους πάσχοντες με μάλλον τυχαίο τρόπο.

Το συμπέρασμα προκύπτει από τρεις μελέτες που δημοσιεύονται αυτή την εβδομάδα στην έγκριτη επιθεώρηση Neuron. Δυστυχώς, τα ευρήματα δείχνουν να επιβεβαιώνουν την ανησυχία γιατρών και γονιών ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ένα φάρμακο που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις -οι αυθόρμητες μεταλλάξεις είναι εκατοντάδες και διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή.

Ο όρος «διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού» καλύπτει μια ευρεία ποικιλία συμπτωμάτων, των οποίων η σοβαρότητα διαφέρει. Σε γενικές γραμμές, τα αυτιστικά παιδιά έχουν δυσκολίες στην επικοινωνία και τις διαπροσωπικές σχέσεις, και συχνά μένουν προσκολλημένα σε ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές.

Επιδημιολογικές μελέτες είχαν δείξει ότι ο αυτισμός είναι κληρονομήσιμος έως και κατά 90%. Παρόλα αυτά, οι νευροεπιστήμονες απέτυχαν να εντοπίσουν γονίδια που εμπλέκονται με τη διαταραχή στο σύνολο των ασθενών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

in.gr - «Αυθόρμητες» μεταλλάξεις ενοχοποιούνται για τον αυτισμό - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια: