Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (11/12)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού η Σχολική Σύμβουλος 30ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής κ. Βασιλική Μιχαηλίδου και η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας (Γραφείο Σχολ. Δραστηριοτήτων) σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων (Δημοτικό Ωδείο και Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων), διοργανώνουν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 εορταστική εκδήλωση, στην αίθουσα συναυλιών του Δημ. Ωδείου Λαμίας (οδός Μακροπούλου, νέο κτήριο), με το παρακάτω πρόγραμμα:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
17.00 – 17.15 Προσέλευση
17.15 – 17.30 Τραγούδια από την Παιδική Χορωδία του Δημ. Ωδείου Λαμίας (διδασκαλία Μιχ. Παπαπέτρου- συνοδεία στο πιάνο Ελ. Οικονόμου)
17.30 – 18.15 Γνωριμία με μια συγγραφέα: η κ. Γιώτα Αλεξάνδρου θα εμψυχώσει το βιβλίο της
«Χάρης και Φάρις», που έχει εικονογραφήσει η βραβευμένη εικονογράφος Κατερίνα Χαδουλού. Στην παρουσίαση συνεργάζεται και η νηπιαγωγός - κουκλοπαίκτρια κ. Αλίκη Σταμάτη.

18.15 – 19.30 Μετάβαση στο χώρο του παλαιού κτηρίου του Ωδείου (αρχοντικό Πλατή) – Εργαστήρια Εικαστικής Δημιουργίας για παιδιά, με τη φροντίδα των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Λαμιέων.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει κλόουν και … άλλες εορταστικές εκπλήξεις για τους μικρούς μαθητές.
Η ιστορία του βιβλίου δε δύο λόγια: Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία, γραμμένη με ευαισθησία, για τη φιλία, πέρα από σύνορα, γλωσσικούς περιορισμούς και προκαταλήψεις. Μέσα από τη γνωριμία του μικρού αφηγητή Χάρη με τον συνομήλικό του Φάρις ξετυλίγεται σταδιακά μπροστά στα μάτια του παιδιού-αναγνώστη το κουβάρι της ιστορίας του Φάρις, ενός παιδιού-πρόσφυγα από εμπόλεμη χώρα. Για το βιβλίο μπορείτε να βρείτε περισσότερα στις παρακάτω διευθύνσεις:
https://www.youtube.com/watch?v=yuQW3ZaQKFM
https://www.youtube.com/watch?v=CpaBK5VXuao
Η εκδήλωση διοργανώνεται για τα παιδιά Σχολικής και Προσχολικής ηλικίας και η συμμετοχή τους είναι ευπρόσδεκτη και απαραίτητη, πάντα σε προαιρετική βάση και με συνοδεία ενηλίκων.
Η εκδήλωση απευθύνεται και σε όλους τους Εκπαιδευτικούς, η συμμετοχή των οποίων είναι προαιρετική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: