Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΑ)

Στα πλαίσια του εργαστηριακού μέρους του μαθήματος «ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ» του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι φοιτητές με την καθοδήγηση του κυρίου Παύλου Χατζηγιαννάκογλου, προσπάθησαν να αναπτύξουν ένα online eBook, το οποίο θα είναι προσβάσιμο στα άτομα με ειδικές ανάγκες και ειδικότερα στα άτομα που έχουν προβλήματα όρασης (ολική ή μερική τύφλωση), προβλήματα στην ανάγνωση ή κινητικά προβλήματα.
Οι Εκδόσεις Σαΐτα με τη σύμφωνη γνώμη των συγγραφέων, παραχώρησαν τέσσερα ψηφιακά βιβλία στους φοιτητές οι οποίοι επέλεξαν το μυθιστόρημα «Μια σειρά από τρομαχτικά γεγονότα» του Μίνωα-Αθανάσιου Καρυωτάκη.
Για την επεξεργασία του υλικού οι φοιτητές χρησιμοποίησαν τους κανόνες που έχουν θέσει διεθνείς Οργανισμοί που ασχολούνται με την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στο διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα οι W3C, section508 κ.λπ. Εκτός από την επεξεργασία του υλικού, σύμφωνα με τους κανόνες των παραπάνω Οργανισμών, δίνεται η δυνατότητα στους πλοηγούμενους να ρυθμίσουν την απεικόνιση του κειμένου του μυθιστορήματος σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες. Ειδικότερα, οι πλοηγούμενοι έχουν την δυνατότητα να ορίσουν το μέγεθος και την οικογένεια της γραμματοσειράς, τα χρώματα του κειμένου και του φόντου καθώς και την απόσταση των γραμμών αλλά και των χαρακτήρων.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: