Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

in.gr - Ειδικό μονοπάτι για άτομα με προβλήματα όρασης εγκαινιάστηκε στη Βραυρώνα

Μία ξεχωριστή περιήγηση σε άτομα με προβλήματα όρασης προσφέρει το πρώτο ειδικό μονοπάτι στην Ελλάδα, που εγκαινιάστηκε στη Βραυρώνα, περιοχή με ιδιαίτερη περιβαλλοντική και αρχαιολογική αξία.

Η ιδιαίτερη αυτή διαδρομή, μήκους 500 μέτρων, ξεκινά από το Μουσείο της Βραυρώνας, συνεχίζει ανατολικά του αρχαιολογικού χώρου και καταλήγει λίγο μετά τον ποταμό Ερασινό, προσφέροντας στους περιηγητές μία εκπαιδευτική αλλά και άκρως αναζωογονητική εμπειρία στη φύση.

Το μονοπάτι είναι εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα ξενάγησης, περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένες πινακίδες ερμηνείας περιβάλλοντος, ανάγλυφα σχεδιασμένες, ανά θεματική ενότητα («υγρότοπος», «υγρολίβαδα», «καλλιέργειες - θαμνώνες»), καθώς και σύστημα προσανατολισμού.

Επίσης, περιλαμβάνει ηχο-ακουστικό σύστημα, ώστε ο επισκέπτης να ακούει τους χαρακτηριστικούς ήχους των πουλιών του υγροτόπου. Συμβατό για όλους τους επισκέπτες και εξαιρετικά ενδιαφέρον και για παιδιά, το μονοπάτι είναι ανοιχτό καθημερινά, προσφέροντας μία μοναδική περιήγηση στη φύση....


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

in.gr - Ειδικό μονοπάτι για άτομα με προβλήματα όρασης εγκαινιάστηκε στη Βραυρώνα - Ειδήσεις - Πολιτισμός


Δεν υπάρχουν σχόλια: