Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΟΣΟΙ ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΕΥΚΟΛΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΚΥΡΙΑ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ.
"Οι υπογράφοντες είμαστε εκπαιδευτικοί που απασχολούμαστε στην Ειδική Αγωγή. Είναι γνωστό ότι και στην Πρωτοβάθμια και περισσότερο στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο κύριος όγκος δασκάλων και καθηγητών, που απασχολούνται στην Ειδική Αγωγή, είναι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. Κάθε χρόνο υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις και απαράδεκτες καθυστερήσεις, στην κάλυψη των κενών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα είτε να μην... διορίζονται καθόλου εκπαιδευτικοί γι αυτά τα παιδιά ενός ¨κατώτερου Θεού¨ (πέρυσι μάλιστα σε κάποιες περιφέρειες υπήρξαν κενά καθηγητών, όπως προσωπικά γνωρίζουμε οι γράφοντες για τυφλά παιδιά, για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες κλπ ), ή στην καλύτερη περίπτωση να φτάνει Οκτώβρης και τότε να στέλνονται ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.
Για όλα τα παιδιά, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, η κάθε χαμένη σχολική ώρα είναι πολύτιμη και δεν αναπληρώνεται. Τα παιδιά αυτά είναι που έχουν περισσότερο απ΄όλα την ανάγκη μιας ομαλής σχολικής χρονιάς, με ένα ένα ωρολόγιο πρόγραμμα, που θα λειτουργήσει πλήρως απ΄την πρώτη κιόλας μέρα, για να προσαρμοστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Πέρυσι οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής έγιναν στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν τις προσλήψεις των υπόλοιπων αναπληρωτών γενικής παιδείας, και έτσι εξάλλου προβλέπει και ο νόμος που θεσπίστηκε από το Υπουργείο. Γιατί φέτος αυτή η καθυστέρηση;
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ με τον πιο έντονο τρόπο, για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ καθυστέρηση που υπάρχει στην ανακοίνωση των πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.
ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ να φανταστούμε πότε θα αρχίσει φέτος η σχολική χρονιά, πότε θα έχουν καθηγητές για να κάνουν μάθημα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, ΟΤΑΝ 31 Αυγούστου ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ούτε καν οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών!(Μετά την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων, όπως γνωρίζετε, δίνονται προθεσμίες για τυχόν ενστάσεις, οριστικοποιούνται οι πίνακες και ΚΑΤΟΠΙΝ ανακοινώνονται οι ΠΡΩΤΟΙ διορισμοί αναπληρωτών, γνωστή ως α φάση...) Γιατί ενώ αναμένεται αύριο 1η Σεπτέμβρη να ανακοινωθεί η α φάση αναπληρωτών γενικής παιδείας δεν έχουν καν ακόμη αναρτηθεί οι πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής, ενώ το σύννομο θα ήταν να προηγούνταν οι διορισμοί τους;
Πόσοι αναπληρωτές ειδικής αγωγής θα διοριστούν φέτος; Τα περισσότερα κενά στην ειδική αγωγή είναι γνωστά, αφού κάθε χρόνο ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ, μιας και δεν γίνονται διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Βλέπετε, παρόλο που πέρυσι τέτοιον καιρό ψηφίστηκε ο πολυδιαφημισμένος νόμος, δεν υπήρξε καμία πρόνοια να μην μείνει στα χαρτιά και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών. Εμείς λοιπόν,Οι εκπαιδευτικοί ενός κατώτερου ΘεούΤων Παιδιών ενός κατώτερου Θεού θέλουμε να προσθέσουμε ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΑ, γιατί τέλος Αυγούστου δεν γνωρίζουμε, ούτε αν (εφόσον δεν ξέρουμε τη σειρά κατάταξής μας στους πίνακες) ούτε πού θα δουλέψουμε φέτος έτσι ώστε να κάνουμε ένα στοιχειώδη προγραμματισμό της ζωής και των οικογενειακών μας υποχρεώσεων...Είμαστε και εμείς οι περισσότεροι γονείς, κάποιοι από μας έχουμε παιδιά με ειδικές ανάγκες, και κατανοούμε μέσα απ΄τον διπλό μας ρόλο την αγωνία των γονιών των μαθητών μας, όταν την πρώτη μέρα του Σχολείου, θα αντικρύσουν τις αίθουσες δασκάλων και καθηγητών άδειες.Ζητάμε λοιπόν να ανακοινωθούν επιτέλους οι πίνακες και κυρίως να καλυφθούν αμέσως τα κενά με τους απαιτούμενους διορισμούς. Δεν μπορεί την όποια κρίση να την πληρώνουν πάντα οι πιο αδύνατοι.
Με τιμή
Οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής:
Πάσιου Ευαγγελία, Τσαλικουσου Πηνελοπη, Τρομπούκης Μενέλαος, Πατάκη Ερμίνα, Αρβανίτη Ευμορφία, Ρουκά Ελπινίκη (ειδική παιδαγωγός, πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Χαραλάμπους Τριανταφυλλιά (ειδική παιδαγωγός, πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Σταϊκόπουλος Η., Κωνσταντά Α., Τσιαστούδης Δημήτριος, Μόγκα Νικολέτα, Σωτηρης Παπαχρηστος, Μπόρου Μαρία ΠΕ60 ειδικής, Μπακάλαρου Χριστίνα, Ελεάννα Αλεξοπούλου, Γιαννή Κασσιανή, Αβραμιδου Eλενη, Χατζηλογίου Μ., Ελεάννα Αλεξοπούλου, Λαζου Μαρινα, Παπαδοπούλου Μελίνα, Καλαμποκά Γεωργία, Τσούκας Βαγγέλης, Γεωργακοπούλου Μάρθα, Καραθανάση Αναστασία, Παλπάνη Μαρία, Μπαιραχτάρης Α, Παπαγεωργίου Γ., Σιδεροπούλου Κατερίνα, Ξυπολιά Γεωργία, Ευαγγελίδου Νίκη, Παπαναστασίου Φώτιος, Μπούζα Λένα, Παπανικολάου Μαρία (ειδική παιδαγωγός, πανεπιστήμιο Θεσσαλιας) Ιωάννα, Ρίζου Πανταζή Παρασκευή, Φιλοκώστα Άννα, Λεμπέση Ευαγγελία, Θεοδώρου Άννα, Σιόλα Μαριλένα, Τσουράκη Ροδάνθη, Τσιμπούκα Βασιλική, Ξηρακιά Παρασκευή, Μπαλογιάννη Νίκη, Μητσοπούλου Μαρία, Καραμέτου Χριστίνα, Καμβύση Μάρθα, Χατζηραφαηλίδης Κοσμάς, Μισούρα Θ., Δερδεμέζη Αντριάννα, Γκάγκα Λεμονιά"
ΠΗΓΗ:alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: